Fibromyalgiförbundet

Publicerat den Uppdaterat den


Hej gott folk, jag pratade här om dagen med Fibromyalgiförbundet i Stockholms regionen och jag vet att sedan ett år tillbaka så har dom sökt en ung person som har Fibromyalgi och är villig att bli kontakt person och starta en sektion för just unga individer som har Fibromyalgi här i Stockholms regionen. Förra året så blev jag erbjuden att bli just den kontakt personen och starta igång en sektion för dessa unga individer med Fibromyalgi, men jag var inte redo alls, jag har varit ganska svårt sjuk under en lång period och har inte haft styrkan eller hälsan för att kunna vara den här personen. Nu har det förändrats, jag har fått behandling med Humira och den fungerar bra nog för att jag ska kunna komma ut betydligt mycket mer, trots att symtomen finns där så är dom inte lika starka och min inflammation som var ganska omfattande i relativt stora delar av tjocktarmen har dämpats radikalt, om inte helt och hållet, men det finns möjligtvis en viss inflammation längst ner som vi nu försöker kontrollera med prednisolon stolpiller. Det går sådär, har behandlats med dom stolpillrena i ungefär 2 veckor och det är väl inte en sån stor förändring så det kan hända att vi ska öka min intervall av Humira som en sista utväg. Hur som helst, nu har jag kontaktat Fibromyalgiförbundet i Stockholms regionen och jag har bestämt mig att jag vill göra gott för folk och göra skillnad, därför tänker jag gå med på att bli denna kontakt personen och starta upp en sektion för unga med Fibromyalgi. Dock så är det inte solklart än, jag ska maila dom idag, eller snarare direkt efter att den här posten är klar, och berätta lite om mig själv innan detta kan drivas igång. Efter att jag har mailat till dom så ska jag försöka komma på deras styrelsemöte som är den 6:e Maj och då avgörs det förmodligen om hur allt blir.

Alla unga som har Fibromyalgi, det är dags att komma fram och dela med er av era erfarenheter, prata av er, ge varandra tips och stöd om hur ni kan få en bättre vardag och ett bättre liv. Jag vet att det finns fler yngre som mig med Fibromyalgi, men enligt förbundet så vågar dom inte komma fram eller så känner dom inget behov. Finns det någon ung med Fibromyalgi här som läser min blogg så skriv en rad, skulle du vilja gå med i Fibromyalgiförbundet för unga? Vad tycker du skulle behövas? All feedback är hjälpsam, mitt mål är att hjälpa och nå ut till unga som har Fibromyalgi. Mer stöd i samhället behövs, det tycker jag i alla fall.

Måste sluta nu, har ockuperat toaletten här på Karolinska smärtcentrum som vanligt, haha. Ha det bra gott folk och var inte rädda för att skriva en kommentar eller två:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s